Scheepvaart

Inmiddels hebben we tientallen schepen en kraanschepen voorzien van onze apparatuur, per schip is de situatie anders omdat vrijwel geen stuurhut gelijk is.

De ene keer worden de monitoren ingebouwd, de andere keer wordt een monitor aan het plafond gemonteerd die met een druk op de knop uitgeklapt wordt of een camera die op de vrije video ingang van een al aanwezige televisie aangesloten.

Wij vinden altijd wel een oplossing gebaseerd op de voorkeuren van de schipper. We kunnen ook meerdere camera’s tegelijk op één monitor aansluiten zodat men in een keer zicht heeft op bijvoorbeeld de stuur- en bakboord gangboorden en tegelijk het beeld kort voor het schip tijdens het binnenvaren van een sluis.  Voor langere schepen verkopen we ook zoomcamera’s die vanuit de stuurhut bediend kunnen worden. U ziet, wij zijn zeer veelzijdig als het om pasklare oplossingen aan komt.

Enkele voorbeelden:

In eigen beheer hebben we deze bedieningsunit laten maken om een speeddome camera te bedienen. De standaard bediendelen zijn te groot om op de meeste lessenaars te plaatsen, Met dit paneel zijn de belangrijkste functies onder handbereik.

Hier onder een voorbeeld wat de mogelijkheden zijn met een speeddome-camera. Deze is vanuit de stuurhut te bedienen. Ze draaien alle kanten op en inzoomen is ook erg handig.

————————————————————————————————————

Controller kan aangepast worden zodat hij mooi in de lessenaar past, eventueel leverbaar met enkele voorkeuzetoetsen.

—————————————————————————————————————

Camera in de machinekamer, om te voorkomen dat camera’s snel vervuilen gebruiken we ook geregeld in droge ruimte’s een waterdichte camera. Het voordeel is, is dat deze simpel schoon te maken is.

——————————————————————————————

De beelden van bovenstaande camera kan op dit scherm in de stuurhut bekeken worden, door te switchen op de monitor kan ook op de camera op de keerkoppeling gekeken worden.

——————————————————————————————

Via een quadbox kan men tot 4 beelden tegelijk op één monitor bekijken, deze optie wordt relatief vaak gebruikt. zonodig kan men een druk op de knop het beeld van één camera opgeroepen worden.

———————————————————————————————-

Het toplicht zit op een radarmast voorop het schip die dus mee omhoog en naar benedeng aat. De camera heeft een lens met smalle beeldhoek voor een goed overzichtelijke beeld.

——————————————————————————————–

Als u aanvullende (prijs)informatie of een vrijblijvende demonstratie van onze producten op locatie wilt kunt u Navicom bereiken via info@navicom.nl, een telefoontje naar 0521-342550 kan natuurlijk ook.

Op alle leveringen en offertes zijn onze leveringsvoorwaarden van toepassing.